< !--Global site tag(gtag.js) -- >

Det koster ikke noget at spørge KLA - men det kan være dyrt at lade være!

Send os en SMS

Send en sms til 1272 og skriv KLA efterfulgt af mellemrum og din besked. Vi svarer hurtigst muligt. Koster kun alm. sms takst.

ERSTATNING - HVAD KAN DU FÅ?

Her kan du læse om, hvad du kan få i erstatning efter din skade og de forskellige erstatningsposter. Klik i venstre side.

Forskellige skader - forskellige regler

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der for nogle skader gælder særlige regler omkring erstatning og opgørelsen af erstatning. Her fortæller vi om det man kan gøre krav på i erstatning ved de mest almindelige skadetyper:

Trafikulykke

Hvis der er en ansvarlig modpart i din sag (er du i tvivl, se her) vil du kunne opnå erstatning i h.t. Erstatningsansvarsloven – dvs. at du har krav på svie- og smertegodtgørelse, tabt arbejdsfortjeneste, godtgørelse for varigt mén og erstatning for evt. erhvervsevnetab, og endelig andet tab såsom kompensation for behandlingsudgifter, transport til behandlinger og lignende.

Arbejdsulykke/arbejdsskade

Arbejdsulykker/arbejdsskade følger Arbejdsskadesikringsloven, hvilket betyder, at du vil have krav på refusion af behandlingsudgifter, godtgørelse for varige mén samt erstatning for evt. erhvervsevnetab. Hvis der samtidig er en, der kan drages til ansvar for arbejdsulykken (f.eks. ansvarlig arbejdsgiver eller modpart i trafikken), vil du også kunne gøre krav på svie- og smertegodtgørelse og tabt arbejdsfortjeneste samt evt. differencekrav.

 

Fritidsulykke

En fritidsulykke vil typisk alene være dækket af din/e ulykkesforsikring/er, hvilket typisk betyder, at du vil få erstatning for varigt mén samt dækning af behandlingsudgifter i et omfang, der nærmere fremgår af forsikringsvilkårene. 

Patientskader

Ved patientskader, der kan anerkendes, vil du kunne opnå erstatning i h.t. Erstatningsansvarsloven. Det betyder, at du kan få dækket krav på svie- og smertegodtgørelse, tabt arbejdsfortjeneste, godtgørelse for varigt mén og erstatning for evt. erhvervsevnetab, og endelig kompensation for behandlingsudgifter og lignende.

Voldsskader

Ved personskader som følge af vold, vil du via Erstatningsnævnet kunne opnå erstatning i h.t. Erstatningsansvarsloven – igen kan du altså her få dækket krav på svie- og smertegodtgørelse, tabt arbejdsfortjeneste, godtgørelse for varigt mén og erstatning for evt. erhvervsevnetab, og endelig kompensation for behandlingsudgifter og lignende.

Faldskader

Faldskader er afhængige af, om der er nogen, der kan drages til ansvar for skaden. Hvis det er tilfældet, vil du være dækket som ved trafikulykker ovenfor. Hvis ingen er ansvarlig, vil du være dækket som ved fritidsulykke.

Opgørelse og dokumentation

Opgørelsen af erstatning er ofte ikke så ligetil, og det kræver erfaring med både dokumentation og praksis.

Det kan også være svært at få overblik over, om man har fået den erstatning, man er berettiget til.

Det kan derfor være en god idé, at få en gennemgang af sin sag hos en professionel rådgiver, som har erfaring i erstatningssager.

Den erfaring har vi hos KLA Personskade, og vi tilbyder altid en gratis og grundig vurdering af din sag.

 

persondatapolitik

Få en gratis vurdering af din sag

RING 70 30 10 14

MAN, TIR, TORS 8-17
ONS 8-18, FRE 8-15

Har du nogen spørgsmål? Bliv ringet op kvit og frit

Har du haft kontakt til os tidligere?

Send os en SMS

Send en sms til 1272 og skriv KLA efterfulgt af mellemrum og din besked. Vi svarer hurtigst muligt. Koster kun alm. sms takst.