KLA Personskade nyheder
KLA Personskade nyheder

Det koster ikke noget at spørge KLA - men det kan være dyrt at lade være!

Send os en SMS

Send en sms til 1272 og skriv KLA efterfulgt af mellemrum og din besked. Vi svarer hurtigst muligt. Koster kun alm. sms takst.

SENESTE UPDATES

1 - 6 ud af 186

«
»

Principiel landsretsdom afventes nu med spænding.

Anne Katrine Bay har lige hovedforhandlet en sag ved Vestre Landsret mod Erstatningsnævnet, der handlede om dispensation fra offererstatningslovens krav om politianmeldelse. Erstatningsnævnet havde afslået erstatning til en pædagog med henvisning til, at en trusselsepisode på et bosted ikke var politianmeldt, sådan som det normalt er et krav efter offererstatningsloven - også selvom episoden fandt sted i forbindelse med skadelidtes arbejde, og der var tale om en tung beboergruppe. Dommen forventes i løbet af 4 uger.

Efter Erstatningsnævnets praksis gives der ikke længere pædagoger og plejepersonale, der bliver udsat for vold og trusler i arbejdstiden, dispensation fra lovens krav om, at sådanne episoder skal politianmeldes inden for 72 timer, medmindre skadelidte kan godtgøre, at den manglende politianmeldelse er begrundet i pædagogiske og/eller behandlingsmæssige hensyn. Det betyder, at Erstatningsnævnet afslår at yde erstatning i mange af disse sager.

Vi erfarer, at langt de fleste episoder med vold og trusler på institutioner, bosteder og behandlingssteder fortsat ikke politianmeldes. Hvis der ligger pædagogiske eller behandlingsmæssige hensyn bag en sådan manglende politianmeldelse, kan det have helt afgørende betydning, at både skadelidte og arbejdsgiver får formidlet dette til Erstatningsnævnet.

Skal vi vurdere din erstatningssag? Så ring til os på 70 30 10 14.

Husk: Det koster ikke noget at spørge KLA - men det kan være dyrt at lade være!

persondatapolitik

Få en gratis vurdering af din sag

RING 70 30 10 14

MANDAG - ONSDAG: 8-17
TORSDAG - FREDAG: 8-14

Har du nogen spørgsmål? Bliv ringet op kvit og frit

Har du haft kontakt til os tidligere?

Send os en SMS

Send en sms til 1272 og skriv KLA efterfulgt af mellemrum og din besked. Vi svarer hurtigst muligt. Koster kun alm. sms takst.