< !--Global site tag(gtag.js) -- >

Det koster ikke noget at spørge KLA - men det kan være dyrt at lade være!

Send os en SMS

Send en sms til 1272 og skriv KLA efterfulgt af mellemrum og din besked. Vi svarer hurtigst muligt. Koster kun alm. sms takst.

TRAFIKULYKKE

Erstatning efter trafikulykke

Hvis du er kommet til skade i trafikken og skal have erstatning, er det afgørende, hvordan trafikulykken er sket og om andre parter er involverede.

Hvis der er tale om en skade, der sker på offentlig vej, og som er forvoldt af et andet motorkøretøj – det kan være en bil, lastbil, motorcykel, bus, knallert eller lignende – så er der tale om såkaldt objektivt ansvar. Disse køretøjer bør nemlig alle være omfattet af en lovpligtig ansvarsforsikring.

Hvad betyder objektivt ansvar?

Selvom det altså er dig, der er eller måske er skyld i ulykken – f.eks. hvis du har overset din vigepligt eller er kørt op i en anden, der holder for rødt – ja, så er der i henhold til forsikringsaftaleloven objektivt ansvar, hvilket betyder, at den anden parts forsikring betaler erstatning for dine personskader. Erstatningsposterne finder du her.

Soloulykke:

Er der derimod tale om en soloulykke, er der ikke dækning for personskaden, med mindre man er passager i bilen. Er man passager OG ejer af bilen, er man dog ikke dækket. 

Førerpladsdækning:

Herudover kan der til bilens kaskoforsikring være tilknyttet en særlig førerpladsdækning, der altså dækker føreren af bilen – i dette tilfælde også selvom det er ejeren.

Ukendt modpart:

Hvis modparten er ukendt, forlader ulykkesstedet eller ikke har tegnet en lovpligtig ansvarsforsikring, vil man kunne rejse krav overfor Dansk Forsikring for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM). 

DFIM behandler sager, hvor skaden er forvoldt af ukendte og uforsikrede motorkøretøjer, udveksler forsikringsoplysninger med grønkortbureauer i andre lande og fungerer som erstatningsorgan ved uheld i udlandet. Det betyder altså, at du kan have krav på erstatning for personskader efter en trafikulykke, selvom du ikke har navn eller registreringsnummer på modparten.

Egen skyld:

Der sker stort set aldrig nedsættelse af erstatning for personskade forvoldt af et motorkøretøj på grund af såkaldt egen skyld. Dette vil kun ske, hvis det er tale om grov uagtsomhed, og der kræves rigtig meget for, at der sker reduktion i erstatningen. Der er f.eks retspraksis, at der gives erstatning, selvom den tilskadekomne måtte have en høj alkoholpromille.

Erstatning efter trafikulykke

Man kan møde mange udfordringer i forhold til forsikringsselskabet, årsagssammenhæng og opgørelse af erstatning.

Det er således vigtigt, at man har søgt læge umiddelbart efter ulykken (inden 72 timer), og at man har klaget over de gener, som senere måtte vise sig at være varige. Ellers kan må blive afvist på grund af manglende årsagssammenhæng, herunder grundet manglende strakssymptomer eller brosymptomer.

Derfor er det vigtigt, at det allerede fra starten er noteret, om man f.eks. har symptomer fra nakken, selvom man samtidig har et alvorligt benbrud, der selvfølgelig vil være mest fokus på.

 

Piskesmæld og erstatning

Piskesmæld er en typisk skade ved trafikuheld, som ofte kan give problemer, når der skal betales erstatning. Mange læger anerkender faktisk slet ikke diagnosen piskesmæld, og derfor er det særligt i disse sager utrolig vigtigt, hvilken speciallæge der udarbejder speciallægeerklæring, der skal danne grundlag for vurderingen af de varige mén som følge af trafikulykken.

Med mere end 20 års erfaring, har vi hos KLA Personskade stort kendskab til speciallæger – både til brug i piskesmældsskader, men også i alle andre former for personskader, og vi kan derfor som advokat for dig sikre, at der i din sag indhentes speciallægeerklæring hos en kompetent speciallæge på det område, der er vigtigt for beskrivelsen af netop dine varige skader.

Kontakt os for en gratis vurdering af din sag – vi hjælper skadelidte i hele landet.

Det koster ikke noget at spørge KLA – men det kan være dyrt at lade være!

persondatapolitik

Få en gratis vurdering af din sag

RING 70 30 10 14

MAN, TIR, TORS 8-17
ONS 8-18, FRE 8-15

Har du nogen spørgsmål? Bliv ringet op kvit og frit

Har du haft kontakt til os tidligere?

Send os en SMS

Send en sms til 1272 og skriv KLA efterfulgt af mellemrum og din besked. Vi svarer hurtigst muligt. Koster kun alm. sms takst.