< !--Global site tag(gtag.js) -- >

Det koster ikke noget at spørge KLA - men det kan være dyrt at lade være!

Send os en SMS

Send en sms til 1272 og skriv KLA efterfulgt af mellemrum og din besked. Vi svarer hurtigst muligt. Koster kun alm. sms takst.

SENESTE UPDATES

1 - 6 ud af 140

«
»

Erstatning efter hjernerystelse

Senfølgerne efter en hjernerystelse kan ikke ses på en scanning eller røntgen. Derfor bliver troværdighed ofte et tema, når der skal opgøres erstatning efter en hjernerystelse som skade. Hvert år rammes 25.000 danskere af hjernerystelse.

Heraf oplever hver 10. varige symptomer.

Hjernerystelse som epidemi?

Nogle taler om hjernerystelse som epidemi, og der bliver da også sagt og skrevet meget om emnet. Der er dog ikke noget, der tyder på, at der er sket en stigning i antallet af hjernerystelser med varige følger. Følgerne efter en hjernerystelse være voldsomt invaliderende for mennesker, som ellers har haft et aktivt liv med fart på tilværelsen.

Troværdighed som tema

De omfattende symptomer, som kan følge af en hjernerystelse, kan ikke ses eller forklares ud fra en scanning eller røntgen. Det bliver derfor et spørgsmål om troværdighed for den der er ramt. For det kan ikke rigtig bevises, udover ens egen forklaring og beskrivelse af symptomerne. Der kan selvfølgelig laves nogle neurologiske tests, men det giver ikke altid det fulde billede af skadens omfang.

Udfordringer i erstatningssagerne

Advokat Rikke Omme fra KLA Personskade nikker genkendende til problematikken, og påpeger, at følger efter hjernerystelse møder samme udfordringer som ved et piskesmæld. Rikke Omme forklarer derudover: ”Vi kan ikke fremlægge scanningsbilleder eller undersøgelser, som fuldt ud kan understøtte skadens omfang. I erstatningssagerne kommer der derfor et ekstraordinært stort fokus på oplysninger om, hvordan skaden er sket, ligesom journalnotater fra den første lægekontakt bliver helt afgørende.” For erstatningsadvokaten betyder det, at troværdighed bliver et overskyggende tema, som ikke altid fører til rimelige resultater. Nogle går simpelthen glip af erstatningskroner på grund af denne særlige udfordring i sagerne.

KLA Personskade består af specialistadvokater, der vil kæmpe for, at du får den erstatning du er berettiget til. Vi tilbyder alle en gratis vurdering af deres erstatningssag. Ring til os på 7030 1014!

Det koster ikke noget at spørge KLA, men det kan være dyrt at lade være!

Fokus og forskning

Det fokus vi ser på området nu, kan forhåbentlig være med til at ændre på tingenes tilstand. Det håber advokat Rikke Omme i hvert fald. ”Hos KLA Personskade håber vi på, at det øgede fokus kan være med til at dæmme op for nogle af de udfordringer vi ser. Der er behov for mere forskning på området, som kan hjælpe den skadelidte med at få korrekt behandling og lægelig dokumentation for lidelsens omfang. Følger efter hjernerystelse kan ødelægge et ellers velfungerende menneske, og det er fordi der både mangler målrettede behandlingsmuligheder men også indsigt og forståelse fra omverdenen. 

 

Fakta om hjernerystelse:

Senfølger efter hjernerystelse kaldes også Post Commotio syndrom

Typiske symptomer kan være;

 

- Hovedpine

- Træthed

- Hukommelses- og koncentrationsbesvær

- Synsvanskeligheder

- Overfølsomhed overfor lys og lyd

- Søvnforstyrrelse

- Irritabilitet

- Psykiske påvirket – stress og depression

 

persondatapolitik

Få en gratis vurdering af din sag

RING 70 30 10 14

MAN, TIR, TORS 8-17
ONS 8-18, FRE 8-15

Har du nogen spørgsmål? Bliv ringet op kvit og frit

Har du haft kontakt til os tidligere?

Send os en SMS

Send en sms til 1272 og skriv KLA efterfulgt af mellemrum og din besked. Vi svarer hurtigst muligt. Koster kun alm. sms takst.