KLA Personskade nyheder
KLA Personskade nyheder

Det koster ikke noget at spørge KLA - men det kan være dyrt at lade være!

Send os en SMS

Send en sms til 1272 og skriv KLA efterfulgt af mellemrum og din besked. Vi svarer hurtigst muligt. Koster kun alm. sms takst.

SENESTE UPDATES

1 - 6 ud af 186

«
»

Lovændring bør gælde alle voldsofre

Sådan lyder vurderingen fra Gitte Møller Iversen, der er advokat og leder af KLA Personskade, som udelukkende arbejder med erstatning efter personskade, herunder skader efter vold og forbrydelser. 

Et nyt politisk udspil fra Venstre møder stor opbakning blandt de øvrige partier. Alle er enige om, at der skal laves en lovændring, som gør det nemmere for voldtægtsofre at få erstatning. ”Men hvorfor skal ændringen ikke gælde for alle voldsofre og andre, som har været udsat for en forbrydelse?”, spørger Gitte Møller Iversen.

Udspillet går ud på at ophæve et krav om politianmeldelse indenfor 72 timer ved voldtægt. Den samme tidsfrist gælder for alle voldsofre, som søger erstatning. Men det er alligevel kun voldtægtsofre, der er fokus på i det nye udspil. 

”Det er helt klart et vigtigt område, for det kan være svært at være opmærksom på en tidsfrist, hvis man bliver udsat for et seksuelt overgreb. Men andre voldsofre står jo i samme situation, og risikerer at miste retten til erstatning, fordi de pga. chok eller frygt ikke får anmeldt i tide,” påpeger Gitte Møller Iversen.

Det, at man ikke ved, at man har en ret, betyder ofte, at folk ikke får erstatning. Men den særlige udfordring med erstatning efter vold eller anden strafbar handling er at der har man meget kort tid til at finde ud af, at man skal anmelde og hvor man skal anmelde. Nemlig 72 timer.

Reglen er til for at sikre, at forbrydelser bliver anmeldt så hurtigt som muligt, så der kan ske en politimæssig efterforskning af sagen. Jo længere tid der går, jo sværere er det at få opklaret, hvad der er sket. Men 72 timer er en meget kort tidsfrist. 

Lempelse af kravet om politianmeldelse bør derfor også gælde andre voldsofre eller ofre for straffelovsovertrædelser og ikke kun ofre for voldtægt ifølge Gitte Møller Iversen. ”Det er godt med fokus på voldtægtsofre, det er ikke det. Men det bør også gælde de andre ofre, som står i samme situation !”

persondatapolitik

Få en gratis vurdering af din sag

RING 70 30 10 14

MANDAG - ONSDAG: 8-17
TORSDAG - FREDAG: 8-14

Har du nogen spørgsmål? Bliv ringet op kvit og frit

Har du haft kontakt til os tidligere?

Send os en SMS

Send en sms til 1272 og skriv KLA efterfulgt af mellemrum og din besked. Vi svarer hurtigst muligt. Koster kun alm. sms takst.